torsdag 20 november 2008

Katja fjärils kompis dröm

Hej en av världens bästa bloggar!

Katja Fjäril här igen!
Jag har en ny dröm som min kompis drömde igår natt som jag skulle önska att ni hjälper mig med.
Min kompis drömde att han högg ihjäl sin 4 åriga son med en manchete. Han gjorde det för att han var tvungen, av något/någon. Men pojken dog inte utan sprang om kring och plockade upp huvudet och satte på det. Det händer ofta att han drömmer att han orsakar barnen skada. Han mår dåligt över dessa dömmar eftersom han älskar sina barn och skulle aldrig göra något för att skada dem. Han och hand fru har det lite jobbigt i sitt äktenskap, kan det bidra till drömmen? Problemen har funnits där i tolv år då det e inga nya problem. Jag skulle vilja lugna honom genom att finna en förklaring till drömmen.

Kram Katja~



Hejhej! Du kan hälsa din kompis att det inte handlar om barnen när han drömmer sådär. Snarare om något barnlikt eller oskuldsfullt hos sig själv. Om han har problem med sitt äktenskap kan det vara att han drömmer om förlorad oskuldsfullhet, att han tycker allt som händer är så jobbigt att han måste ta död på sina tidigare värderingar och synsätt som han hade om kärlek och att leva med nån man älskar: därav hugga huvudet av sonen. Att han blir tvingad av någon är för att han känner att han måste släppa taget om det.

Sonen står för den oskuldsfulla delen av din vän, den som ser på världen med hopp och tillit. Kanske har han gett upp hoppet om något, eller snarare; han kanske känner att ham måste låta något dö för att komma vidare. Kanske drömmer han så för att han helt enkelt blivit bitter men eftersom pojken(oskuldsfullheten och tilliten) springer och sätter tillbaka huvudet så VILL din vän egentligen inte förlora hoppet om det han försöker ta död på (kärleken, tilliten, hopp om livet). Men han kanske borde(eftersom han i drömmen blir tvingad).

Men har han drömt det i tolv år? Har de haft problem i äktenskapet lika länge? Fråga din vän vad som hände i samma veva som drömmarna började. För om sonen är fyra år nu(??) eller drömmer han om sonen och sonen är tillbaka i fyraårsåldern igen?
Egentligen kan det kvitta. Enkelt sagt handlar det om: något tvingar honom att ta död på oskuldsfullheten(ett synsätt)mot hans vilja. Som exempel kan man ju då ta att tvingas se på kärlek på ett annat sätt, på ett mer realistiskt sätt.

Och poängtera noga för din vän att det INTE handlar om att han på något sätt skulle skada sina barn. Men det verkar som om det är något han skulle behöva släppa taget om, utan att för den skull bli bitter. Handlar det om äktenskapet så vill han att det ska hålla men vet inte riktigt hur för det som hänt är skadat.

Hoppas din vän blir hjälpt av det här. Och TACK för att du tycker vår blogg är bra! Det värmer!
//Lena

Inga kommentarer: