onsdag 9 januari 2008

Omedveten rökning

Vill såklart också tacka för att ni hjälper till att tyda drömmar :)

Det här är en dröm jag tänkt mycket på. Den är återkommande och jag har kanske haft den i nästan ett år. Jag är idrottare och har aldrig haft det minsta behov av att röka. Jag är inte ens sugen på att feströka eller liknande, men i mina drömmar är det på helt annat vis. jag drömmer att jag tycker att det är så gott att jag inte kan hålla mig ifrån det. Behovet i drömmen är starkare än något jag känt tidigare. Utan att jag vet det (kanske när jag är i skolan eller hos en kompis) så tittar jag neråt och ser att jag håller en cigarett i handen. Behovet är så starkt att det inte ens är min egen kropp som avgör när jag ska röka eller inte! Har som sagt inget som helst behov av att prova i verkligheten!


Haha, det här var faktiskt lite skoj! Det får mig i alla fall att dra på mungiporna av någon anledning :) Lite skumt att du drömmer att du inte kan låta bli en cigg när du inte röker eller ens är sugen i verkligheten.

Men grejen här är väl att du alltså inte har någon ”personlig relation” till rökning och cigaretter. Vad jag förstår så har du aldrig varit rökare, än mindre provat att röka. Du har alltså ingen egentlig erfarenhet av hur vanebildande det kan vara och hur svårt suget kan bli. Så min tolkning får helt enkelt bygga på att cigaretter för dig representerar något som är allmänt skadligt för hälsan och kroppen, vilket ju är speciellt viktigt för dig som faktiskt är idrottare, att vara mån om hälsan menar jag.

Som jag ser det så är det nog en dold rädsla att du ska tillföra dig själv och din kropp skada på ett sätt som är lite utanför din kontroll – för i din dröm så har du ju rökt utan att ens reflektera över att du tänt en cigarett. Ditt undermedvetna visar här på att du kanske är lite rädd att någon obskyr självdestruktiv ådra helt plötsligt ska flyta upp till ytan och ta över kontrollen trots dina medvetna ansträngningar att behålla hälsan, att du på något vis, mot bättre vetande, ska tappa kontrollen över dina begär…

Det undermedvetna snappar upp alla möjliga och omöjliga tankar och koncept både utifrån och från det egna medvetandet och processar mycket av det man inte bearbetat medvetet i drömmarna i stället, så är det bara. Och en del saker vi drömmer om är säkert sådant vi inte behöver lägga så mycket vikt vid. Men eftersom den här drömmen har återkommit i ett år nu så verkar det ju vara något du behöver titta på och kanske bara kontemplera lite över för att drömmen ska sluta komma. Fundera till exempel över om det finns någon risk för att du skadar dig själv på något annat omedvetet sätt? Gör det inte det så kan du ju lätt avskriva det som en rätt ogrundad rädsla, för ibland oroar man sig omedvetet för de mest osannolika saker.

Alltså, det är absolut inget att hänga upp sig på, bara att hälsa på och säga hej till rädslan man inte visste man hade och säga att den faktiskt inte har någon grund i verkligheten och sen skicka den vidare med kunskapen om att man blivit mer medveten om vad som kan gömma sig i ens psykiska skrymslen och vrår, för ibland kan det undermedvetna visa på rädslor man inte ens visste man hade.

Vidare tycker jag att det inte är så konstigt alls att man som idrottare bearbetar alla möjliga känslor och tankar kring teman som sundhet och självdestruktivitet eftersom det ju är två motpoler… och för det mesta håller ni er ju till den positiva polen ;)

/SoulEvolver

Inga kommentarer: