tisdag 8 september 2009

Malins maorier

Detta drömde jag inatt. tyvärr blev jag avbruten då min mobil ringde klockan 03:00.
Ett motorcykelgäng med Maorier körde in i vårt kvarter och gick i samlad trupp till vår bakgård. Där började värsta Ultimatefighting-inspirerade uppgörelsen. Om jag minns rätt var kommentatorn där med sin kostym Min sambooch jag kikade mellan persiennerna på allt spektakel. Sambon var väldigt peppad exalterad över fighten och jag orolig över att det snarare verkade vara fight till döden. Mot Sambons vilja ringer jag 112. Men polisen kommer inte. Just då börjar även sambon bli orolig så vi springer ut mot Maorierna och lurar iväg dom. Kvar blir dock en liten liten kille. Vi snackar om en tonåring som bara når upp till midjan på mig. Vi flyr med lillkillen uppför en massa spiral trappor och samtidigt så förvandlas lillkillen till en katt. sambon sätter sig ner och börjar prata med katten som berättar på om sin pappa som blev uttorkad och dog och att även han nu ärväldigt törstig. Då stoppar sambon in han i sin jacka och börjar springa upp efter spiral trapporna på nytt. Katten är väldigt törstig och maorierna är ute efter oss. Sen ringer min mobil och jag vaknar? Vad kan menas med detta?
mvh/Malin


Ja, det var ju en actionfylld dröm. Jag slår vad om att du gick upp och drack ett glas vatten när du vaknade ;) Med tanke på den törstiga katten menar jag. Det kanske var en överföring av din egen törstighet?

Och så kan man ju undra, varför just maorier? Sett någon film med maoriska värstingar på sista tiden? Men man får hursomhelst naturligtvis tolka det som att maorierna symboliserar något slags primitiv ursprunglig känsla som aggressivitet, fara eller hot, iaf för dig just i den här drömmen.

Svårt att reda ut det hela tycker jag. Lillkillen/katten, hörde han till maorierna eller var det honom de var ute efter hela tiden? Om inte, vem var det maorierna bråkade med?

Det temat jag kan se är att ni i drömmen invaderas av starka hotande krafter, det förståndiga i dig och beskyddarinstinkterna hos din sambo tar över så ni hanterar ju situationen föredömligt. Ni flyr men vet att ni fortfarande är jagade av hotet.

Jag vet inte, bara du kan veta om det här på något vis speglar en reell situation som ni har. Kanske är du orolig för något just nu? Känns det som du och din kille kanske kan komma att möta en sådan här utmaning rent emotionellt? Något ni inte pratat om som kan hota att komma upp på bordet? Om det nu är så, så bådar allt gott med tanke på att ni hanterade allt så bra i drömmen och att ni flydde upp för spiraltrappan. Det tolkar jag som att något kommer upp i dagens ljus, något tas från det mörka undermedvetna upp till medvetandets ljus. Svårt att uttrycka sig annat än i generella drag här. Men en vild gissning, vill ni ha eller väntar ni barn? Skulle kunna vara en oro för barnets säkerhet i så fall.

MVH
/SoulEvolver

Inga kommentarer: