måndag 31 augusti 2009

Ems spindeldröm

Hej!

Jag har två nätter inom loppet av några veckor drömt att närstående (en syster och en barndomsvän)försökt bota min spindelfobi genom att "utsätta" mig för spindlar, genom att kasta dem mot mig framförallt. Jag upplever det som extremt obehagligt och protesterar vilt i drömmen och vill absolut inte att spindlarna ska komma i kontakt med mig.

De två drömmarna är olika och utspelar sig med olika personer på olika platser, men huvuddragen är desamma. Systern och vännen uppträder lite överlägset och som att de egentligen skämtar när de gör det, vilket gör att jag är jättearg på dem när jag vaknar.

Jag har en verklig fobi för spindlar och undviker dem så gott det går. Jag tror inte ens att jag har sett en spindel på flera flera veckor. Vad kan drömmarna betyda?


Spindeln är ett väldigt symboliskt laddat djur/insekt och att drömma om dem kan betyda många olika saker beroende på drömscenariot o.s.v.

Tolkningen jag vill göra här är svår att förklara men jag gör ett försök, med risken att det kan låta lite konstigt. Spindlar kan symbolisera moderlig, kvinnlig eller känslomässig manipulation. Spindlar försöker fånga sina offer i ett nät, eller hur? Kanske har du på senaste tiden känt dig lite begränsad eller fångad av dina kvinnliga vänners känslomässiga ”nät”. Det som känns viktigt i drömmen är att systern och barndomsvännen skämtar med dig men du blir obehagligt påverkad av deras överlägsenhet och deras oförstånd och ovilja att förstå konsekvenserna av deras handlande. Även om deras uppsåt är välvilligt, de försöker ju bota din spindelfobi så förstår de inte riktigt hur de påverkar dig rent emotionellt. Förstår du ungefär vad jag menar?

/SoulEvolver

2 kommentarer:

Joanna sa...

Hej,
Jag har på senaste tiden haft återkommande drömmar att spindlar kryper på mig när jag ligger och sover. Nästan så att jag vaknar av det och försöker skaka bort dem från mig. Jag har dessa drömmar ett par gånger i veckan.

Vad kan detta betyda?

Hälsningar
Joanna

Anonym sa...

Detta drömde jag inatt. tyvärr blev jag avbruten då min mobil ringde klockan 03:00.
Ett motorcykelgäng med Maorier körde in i vårt kvarter och gick i samlad trupp till vår bakgård. Där började värsta Ultimatefighting-inspirerade uppgörelsen. Om jag minns rätt var kommentatorn där med sin kostym Min sambooch jag kikade mellan persiennerna på allt spektakel. Sambon var väldigt peppad exalterad över fighten och jag orolig över att det snarare verkade vara fight till döden. Mot Sambons vilja ringer jag 112. Men polisen kommer inte. Just då börjar även sambon bli orolig så vi springer ut mot Maorierna och lurar iväg dom. Kvar blir dock en liten liten kille. Vi snackar om en tonåring som bara når upp till midjan på mig. Vi flyr med lillkillen uppför en massa spiral trappor och samtidigt så förvandlas lillkillen till en katt. sambon sätter sig ner och börjar prata med katten som berättar på om sin pappa som blev uttorkad och dog och att även han nu ärväldigt törstig. Då stoppar sambon in han i sin jacka och börjar springa upp efter spiral trapporna på nytt. Katten är väldigt törstig och maorierna är ute efter oss. Sen ringer min mobil och jag vaknar? Vad kan menas med detta?
mvh/Malin